Gek op honden

Van jongs af aan ben ik een echte dierenvriend en hebben we thuis altijd meerdere honden gehad. De onvoorwaardelijke liefde en gezelligheid die honden je geven is voor mij het mooiste wat er is. Op dit moment heb ik een hartstikke lieve kruising uit het buitenland, Woody. Hij is lekker actief en leergierig en met hem volg ik nog steeds cursussen om aan zijn leerbehoeften tegemoet te komen – en omdat het leuk is. Sinds september ’17 hebben we ook een pup, onze IJslandse reu Baldur. Ze kunnen goed met elkaar opschieten, het is een hele leuke combinatie waar ik iedere dag weer van geniet.

 

Positieve Trainingsmethode

Woody en mijn vorige hond Gigi zijn op latere leeftijd bij ons komen wonen, waardoor ik graag hulp wilde inschakelen bij het opvoeden. Met Woody heb ik de cursussen bij de Hondenacademie gevolgd en ik werd heel enthousiast van de positieve trainingsmethode, de uitgebreide kennisoverdracht en hoe erg Woody gemotiveerd werd om samen met mij te trainen. Toen de Hondenacademie een stagiaire zocht, greep ik mijn kans.

 

Van passie naar beroep

Het kiezen voor een stage bij de Hondenacademie kwam niet uit het niets. In 2014 heb ik de HBO opleiding Toegepaste Psychologie met goed gevolg afgerond. Daarna besloot ik om van mijn passie, het werken met honden, mijn beroep te maken. Als instructeur kan ik de kennis uit mijn vakopleiding inzetten om mensen te begeleiden en motiveren om hun hond goed op te voeden.

Sinds november 2014 gaf ik op zaterdag les als vrijwilliger bij de hondenschool van de Dierenbescherming in Breda en na twee jaar interne opleiding en examens heb ik daar het instructeursdiploma behaald. Ik krijg er veel energie van om mensen te coachen en de relatie tussen hond en baas te zien verbeteren. Toen de Hondenacademie in april 2016 een stagiaire zocht, greep ik mijn kans om een volgende stap te maken: meer verdieping krijgen over o.a. hondengedrag, professioneel lesgeven en aanleermethoden. Na een leerzame en uitgebreide stage- en inwerkperiode geef ik sinds oktober 2016 zelfstandig les bij De Hondenacademie. Om mijn kennis nog verder uit te breiden, ben ik in september 2016 gestart met de 3-jarige HBO opleiding tot hondengedragstherapeut bij DogVision, een specialisatie.

Ik heb daarnaast 2 jaar mijn eigen hondenuitlaatservice gehad, De Kwispelende Staart waarbij ik honden voor klanten uitliet. Door mijn drukke werkzaamheden bij De Hondenacademie, de studie bij DogVision en mijn opleiding tot Neusspel ©  instructeur ben ik gestopt met de hondenuitlaatservice. Vanaf september ’17 ga ik alle Neusspel cursussen geven voor de beide locaties van De Hondenacademie en kan ik dat ook individueel aanbieden, voor meer info mail me: larissa@hondenacademie.nl Heerlijk om me hiermee te specialiseren en de honden met hun neus aan het werk te zien. Dat kan zo’n voldaan en ontspannen gevoel geven bij honden waardoor ze lekkerder in hun vel komen te zitten.

Ik beleef er erg veel plezier aan om steeds meer met honden bezig te zijn en mensen en honden actief te helpen. Ik zou het leuk vinden als ik jou binnenkort ook mag helpen!

Larissa Duffhues – Van de Klundert, Instructeur De Hondenacademie Boxtel/Liempde