Ik werk samen met onderstaande personen en bedrijven:

Vraag me gerust wat mijn ervaringen zijn met hen: info@hondenacademie.nl

Gedragsadvies en individuele gedragsbegeleiding van Desiree Lievens van Kwispeltijd Tilburg/Waalwijk:

Desiree heeft ook bij ons op de locatie in Boxtel les gegeven, en heeft sinds oktober 2015 haar eigen leslocatie van De Hondenacademie in Waalwijk. Ze heeft in 2015 haar HBO-opleiding gedragstherapie afgerond en is gedragstherapeut – haar fulltime job is het geven van gedragstherapie en het lesgeven op haar Hondenacademie locatie. Als je meer wilt weten over haar gedragsadvies:

Kwispeltijd kynologisch adviesbureau

Gedragstherapie en individuele gedragsbegeleiding van Marieke van der Burgt van TOP Honden:

Marieke geeft ook bij ons les, is gedragstherapeut en een van de directeuren van het hoog aangeschreven Tinley Instituut voor Gedragstherapie. Zij volgen steeds de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van dierengedrag en therapie, ook voor kat en konijn. Voor meer informatie over haar adviespraktijk:

TOP Honden Kynologisch adviesbureau

Gedragstherapie en individuele gedragsbegeleiding van Tessa van Heumen van De Aard van het Beestje:

Bij “De aard van het beestje” ben je aan het goede adres voor kennis, kunde en hulp bij het (probleem)gedrag van je hond, kat of konijn. Tessa geeft bij ons in Waalwijk opvoedcursussen en is opgeleid tot diergedragstherapeut aan het Postgraduaat Toegepast Diergedrag aan Hogeschool Kaho Sint Lieven (Odisee) in België en haar werkgebied is heel Noord-Brabant en Noord-Holland:

De Aard van het Beestje

Dierenarts Akkerman in Sint Michielsgestel:

Dierenarts Douwe Akkerman is een deskundige arts die erg klantgericht is en je met flair helpt. 

Dierenartsenpraktijk Sint Michielsgestel

Dobey Hans van Erp Winkelcentrum Oosterhof Boxtel:

Hans helpt me in het adviseren over o.a. hondenvoer en regelmatig doen we een actie samen. Hans heeft een tijdje geleden ook gesproken over goede voeding op een Voorlichtingsavond van ons.

Dobey Van Erp Boxtel

DogVision – o.a. Opleidingscentrum voor instructeurs en gedragstherapeuten:

DogVision ontwikkelt en verzorgt onderwijs en opleidingen op het vlak van honden en hun gedrag. Wij hebben regelmatig stagiaires vanuit DogVison Gedragstherapie (3-jarige HBO opleiding). Hermine Kleve en Joanne van der Borg van DogVision hebben met deze opleidingen een goede standaard gezet in Nederland. Zelf zijn ze gedragsbioloog en hondeninstructeur/gedragstherapeut en spreken dus vanuit een wetenschappelijke hoek én vanuit de praktijk.

DogVision Kynologisch Instructeur en Gedragstherapie opleidingen

Speurlijn.nl – o.a. Opleidingscentrum voor instructeurs en gedragstherapeuten:

Speurlijn.nl is een initiatief van Diana Arkeveld van Praktijkspeuren in Twente en Neusspel Nederland. Sinds 2010 geeft zij lessen praktijkspeuren nadat zij haar opleiding en praktijkervaring bij Cor Oldenburg, de grondlegger van het praktijkspeuren, gevolgd heeft. Diana merkte al snel dat het ontzettend lastig is om aan goed materiaal te komen voor het speuren. Materiaal wat aan de ene kant sterk en duurzaam is, en aan de andere kant ook nog betaalbaar. Diana heeft veel ervaringen met deze materialen en weet hierdoor feilloos welk materiaal voor welk type hond en eigenaar geschikt is. Al deze kennis is gebundeld in de webshop Speurlijn.nl Al onze materialen zijn geschikt voor praktijkspeuren, mantrailing en alle andere takken van neuswerk. Onze instructeur Larissa Duffhues volgt op dit moment ook een opleiding bij Diana Arkeveld tot Neusspel instructeur, een laagdrempeliger vorm van Speurwerk & Zoekwerk. Binnenkort gaan we hierin een cursus aanbieden. Vraag aan ons de speciale kortingscode zodat je met korting op deze site materialen kunt kopen!

Speurlijn.nl 

Dierenpension Het Loo en Dierencrematorium Midden Brabant te Boxtel:

Bernard Maton is eigenaar van dit pension en ook van het Dierencrematorium Midden Brabant. Wij hebben onze Milly, Flint en Sarge bij hen laten cremeren; op een respectvolle manier hebben ze ons hierin geholpen. Dat gaf ons een troostend en gerust gevoel. 

Hun dierenpension ligt aan de rand van de bossen: De Kampina. 

Dierenpension Het Loo in Boxtel   en Dierencrematorium Midden Brabant in Boxtel

Alert Hondenhotel Moergestel:

Ja, je moet er een eindje voor rijden maar dan heb je ook wat! We komen al bijna 15 jaar bij hen en zijn erg tevreden over de opvang. Vroeger was het nog niet verplicht om honden in groepen te huisvesten, maar Annie en Jeffrey de Pina deden dit toen ook al. Vaak weten ze wel wat te vertellen over de avonturen die onze honden er hebben meegemaakt. Een vertrouwd gevoel.

Dierenhotel Alert in Moergestel

Hondentrimsalon Raymonda in Esch:

Sommige honden hebben een regelmatige trimbeurt nodig. Of soms is het gewoon fijn om je hond een keer goed te laten wassen en verzorgen. Bijvoorbeeld de haren tussen zijn tenen trimmen, zijn broek (haren bij de billen) uitkammen, etc.  Onze hond gaat dan naar Raymonda: ze is een vakvrouw die graag goed werk aflevert. Duidelijk naar de hond, maar ze let wel op of je hond het nog volhoudt. Want soms kan het even duren voordat alle klitten eruit zijn.

Hondentrimsalon Raymonda

Hondenuitlaatservice De Kameraad regio Boxtel:

Veel mensen vinden het een overbodige luxe om een Hondenuitlaatservice in te schakelen. Daar ben ik het niet mee eens; zij kunnen je hond sociaal vaardig maken en je hond die geestelijke en mentale voldoening geven. Contact met andere honden op een grote schaal vind je nergens anders; hooguit bij een dagopvang van een pension.

Maartje Bakx van Hondenuitlaatservice De Kameraad heeft een gedegen opleiding in die richting gevolgd. Ze heeft een paar jaar geleden bij ons stage gelopen in het lesgeven en heeft jarenlang in een pension gewerkt. Zij weet van wanten als het om gedrag gaat, en weet het in de groep in goede banen te leiden.

Hondenuitlaatservice De Kameraad regio Boxtel

Verzamelsite Hondenschool.in

Zij geven een goed overzicht van de hondenscholen over heel Nederland, en regelmatig krijg ik via hen een aanvraag voor meer informatie van mensen. Een goed initiatief, zo vinden mensen makkelijker een hondenschool bij hen in de buurt en die bij hen past.

Hondenschool.in

Informatieve website met veel informatie over honden Doggo.nl

Doggo.nl geeft informatie aan hondeneigenaren en -professionals om zo hondenwelzijn te verbeteren. Het opvoeden en houden van een hond gaat met vallen en opstaan en dan is het prettig om goede up to date informatie tot je beschikking te hebben. De artikelen op de website worden geschreven door specialisten in hun vakgebied zoals gedragsdeskundigen, dierenartsen en hondentrainers.

Doggo.nl